Ook bij privéziekenhuizen dreigt staking

© PhotoNews
| Ook in de privéziekenhuizen is de werklast hoog. Er werd zelfs al gedacht aan het sluiten van bedden, omdat de zorg niet verzekerd kan worden (archiefbeeld).
Updated: 06-06-2019 - 08:16

De liberale vakbonden hebben een stakingsaanzegging ingediend voor de Brusselse privéziekenhuizen, de socialisische vakbond vroeg een aan voor de de ziekenhuizen gevestigd in de regio Brussel-Halle-Vilvoorde. Die gelden vanaf 20 juni voor een onbepaalde duur.

Net zoals bij staking van de Irisziekenhuizen maandag wordt ook hier de te hoge werkdruk en het personeelstekort aangeklaagd. Afgelopen maandag vond er nog een staking plaats in de publieke ziekenhuizen van het Iris-netwerk, maar de problemen en de realiteit in de private ziekenhuizen verschillen amper, klinkt het.

"Een publiek ziekenhuis verricht quasi hetzelfde werk als een privéziekenhuis. De werklast is dezelfde en wordt steeds groter. Er werd zelfs al gedacht aan het sluiten van bedden, omdat de zorg niet verzekerd kan worden," vertelt Anthony Osché, secretaris bij ACLVB.

De liberale vakbond vraagt dat de gedateerde kadernormen worden herzien en eisen dat er meer financiële middelen worden vrijgemaakt voor het aanwerven van personeel in plaats van te bezuinigen.

Vanaf 20 juni is het mogelijk dat er in de Brusselse privéziekenhuizen en bij uitbreiding in de hele regio Brussel-Halle-Vilvoorde lokale acties plaatsvinden op de verschillende medische diensten. De stakingsaanzegging komt er op initiatief van de ACLVB, maar de socialistische sloot zich vrijwel meteen aan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?