De wijk rond de Brabantstraat en het Liedtsplein in Schaarbeek heeft een nieuw politiecommissariaat. Een koban, een klein commissariaat naar Japans model. De 11 agenten die de koban bemannen waren al actief in de wijk maar hebben er nu ook hun eigen stek.

De 11 agenten van de cel Brabant hebben eindelijk een eigen commissariaat. 9 jaar geleden is er binnen de politiezone Brussel Noord een speciale cel opgericht om de specifieke problemen van de Brabantwijk aan te pakken. Nu ze hun eigen politiecommissariaat hebben, maakt dat hun werk een stuk gemakkelijker.

Het concept van het lokale politiekantoor, ook wel koban genoemd, komt uit Japan. Daar heeft elk stratenblok zijn eigen commissariaat en agenten. De agenten moeten zo een gemakkelijk aanspreekpunt zijn voor de buurtbewoners.

Het gloednieuwe commissariaat zal bemand zijn tussen 10 en 18uur. De agenten houden zich niet bezig met juridische dossiers, maar mensen kunnen er wel terecht met kleine klachten.

Burgemeester van Schaarbeek vindt dat dit soort nabijheidspolitie zijn dienst al heeft bewezen. De voorbije tien jaar is de criminaliteit sterk gedaald i Schaarbeek, aldus Bernard Clerfayt (FDF).

De Burgemeester wil in de toekomst een gelijkaardig buurtcommissariaat openen in de Haachtsesteenweg en aan het Daillyplein in Schaarbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni