Ook Oudergemse ambtenaren krijgen les over transgenders

JP
© BRUZZ
01/10/2017

Het sensibiliseringsproject ‘All Genders Welcome’ verovert langzaam het Gewest. Voor de derde jaar op rij sensibiliseert het Rainbow House gemeenteambtenaren over genderkwesties. Na onder andere Schaarbeek, Jette en Vorst, doet de campagne dit jaar ook Oudergem aan.

De campagne sensibiliseert gemeenteambtenaren over seksisme en stereotypering van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. "Dat kan gaan over hoe ze moeten omgaan met het homohuwelijk, of met mensen die van geslacht willen veranderen," legt schepen van Gelijke Kansen Dirk Hoornaert (Samen) uit. De campagne bestaat uit een opleiding voor personeelsleden en leidinggevenden enerzijds, en een visuele actie met affiches anderzijds.

De derde editie van het project zal feestelijk worden afgetrapt in de Beursschouwburg op 12 oktober. Bij eerdere edities van ‘All Genders Welcome’ stapten de gemeentes Brussel-Stad, Elsene, Schaarbeek, Jette, Vorst en Watermaal-Bosvoorde al aan boord. Dat Oudergem dit jaar ook meedoet, werd gestemd op de laatste gemeenteraad. "Een doorbraak," zei Hoornaert, die de campagne het liefst al veel eerder in Oudergem had gezien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Oudergem , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni