Ook stoet van Les Noirauds uitgesteld door coronavirus

© Heleen De Beuckelaere
| Les Noirauds in de Belgische driekleur tijdens hun jaarlijkse collecte.

'Les Noirauds' stellen hun jaarlijkse stoet en collecte voor het goede doel uit vanwege het coronavirus. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

Elk jaar maken Les Noirauds een tour door de stad om geld in te zamelen voor minderbedeelde kinderen. De beslissing om die traditie dit jaar uit te stellen, werd genomen door de raad van bestuur van de Koninklijke Wiegstichting Prinses Paola. Aan de ongeveer 80 deelnemers is gevraagd om thuis te blijven, schrijft La Dernière Heure.

Het zou niet verantwoordelijk zijn geweest om de collecte te laten doorgaan, zegt Albert Vermeiren van de Noirauds. "We zouden een belangrijke bron van de verspreiding van het virus kunnen zijn, of zelf geïnfecteerd kunnen worden tijdens de collecte."

Les Noirauds, die tot voor kort in hun gecontesteerde blackface te werk gingen, trekken sinds vorig jaar in Belgische driekleur door de Brusselse straten. Het bedrag dat ze ophalen gaat naar kansarme kinderen en wordt gebruikt voor dingen als rolstoelen, gehoorapparaten of schoolvakanties.

De aankondiging van Les Noirauds kwam er vlak voordat de Brusselse minister-president een verbod aankondigde op alle indoorevenementen met meer dan duizend deelnemers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?