| Volgens de sekswerkers was de interventiedienst pas na de rellen ter plaatse, terwijl ze op de hoogte waren van de geruchten.

Ook woelige nieuwsjaarsnacht in Sint-Joost: ‘Dit waren geplande rellen’

VT
© BRUZZ
07/01/2019

Naast Molenbeek heeft ook Sint-Joost-Ten-Node een woelige nieuwjaarsnacht beleefd. Enkele tientallen jongeren kwamen amok maken en hebben verschillende vitrines kapotgeslagen, vuilnisbakken omgekieperd en een auto laten kantelen. Volgens de sekswerkers deden er op voorhand geruchten de ronde dat de jongeren zouden komen, en was de politie daarvan op de hoogte.

Nieuwjaar Sint-Joost rellen

Volgens de sekswerkersvereniging Utsopi hebben jongeren zeven vitrines kapotgeslagen, vuilnisbakken omgekieperd en een auto laten kantelen. Dat is ook te zien op verschillende foto’s die verspreid werden op sociale media.

“Er deden al zo’n twee weken geruchten de ronde dat er jongeren naar de wijk gingen komen om alles kapot te slagen. Wij hebben dan ook de politie op voorhand op de hoogte gebracht, maar die was de avond zelf pas enkele uren later ter plaatse” aldus een vertegenwoordiger van de organisatie aan BRUZZ. De vereniging klaagt aan dat de nacht een diepe wonde geslagen heeft bij de prostituees. "We hebben nu schrik om te komen werken," klinkt het.

Ook Espace P, een andere belangenvereniging, hoorde van verschillende sekswerkers dat de politie pas laat ter plekke was.

'Geen commentaar'

Een bron bij de politiezone Brussel-Noord (Schaarbeek, Sint-Joost, Evere) bevestigt inderdaad dat de politie op de hoogte was gebracht van de geruchten. De zone zelf wil echter geen commentaar kwijt over het verloop van de nacht.

Het kabinet van burgemeester Emir Kir (PS) laat weten dat hij niet op de hoogte was van de geruchten over geplande aanvallen. Hij laat via zijn woordvoerder wel weten dat er meer agenten ingezet worden om in de wijk te patrouilleren.

De politie heeft een onderzoek geopend naar de feiten. Er werd voorlopig nog niemand opgepakt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Samenleving , Justitie , nieuwjaarsnacht , nieuwjaarsrellen , Emir Kir , Utsopi , Politiezone BruNo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni