Oosterse massage voor beginners

Shiatsu, ofwel masseren volgens het principe van de acupunctuur, kunt u vanaf volgende maand leren in de studio's van PARTS. Een gratis inleiding over wat u zoal kunt verwachten van de basiscursus, kunt u nu zaterdag bijwonen.

Shiatsu of drukpuntmassage komt uit de traditionele oosterse geneeskunde. Het principe is hetzelfde als dat van acupunctuur: het gaat uit van energiestromen die door kanalen, de zogenaamde meridianen, door het lichaam stromen. Op die meridianen liggen ook specifieke punten die een hogere lading hebben. Door op die punten - tsubo's - druk uit te oefenen of stretchtechnieken toe te passen, kunnen de energiestromen gemanipuleerd worden. Het is de bedoeling om zwakke zones te stimuleren en gespannen zones te ontspannen, om zo tot een evenwicht te komen. Shiatsu reguleert de werking van het zenuwstelsel, verhoogt de weerstand van het lichaam, verbetert de bloedcirculatie, reinigt de weefsels en versoepelt het lichaam. Zo kunnen ziektesymptomen op zowel lichamelijk als emotioneel gebied gedeeltelijk of geheel verdwijnen.

Na een cursus van twaalf sessies zou u de basiskneepjes onder de knie moeten hebben. U leert de juiste werking van 'druk' en de relatie en reactie op het autonoom zenuwstelsel. Ook krijgt u de principes van yin en yang en het verband tussen voedsel en gezondheid. Voor een deskundigere uitleg en een ware demonstratie kunt u nu zaterdag om 20 uur in de PARTS-studio's (Van Volxemlaan 164) terecht. De cursus zelf begint op dinsdag 9 oktober en vindt elke week om 19.15 uur plaats.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?