Op biogeosafari door Brussel op zoek naar biodiversiteit

© tvbrussel
02/06/2010
Wist u dat als de aarde opwarmt met 1 graad tien procent van onze biodiversiteit verdwijnt ? Dat betekent tien procent minder verschillende planten- en diersoorten. Maar in Brussel valt het al bij al nog mee. Zoals blijkt uit de biogeosafari van het Museum voor Natuurwetenschappen.

De biogeosafari start aan het Museum voor Natuurwetenschappen in de Vautierstraat. "Het is een wandelzoektocht door Brussel," legt Yannick Siebens van het Museum voor Natuurwetenschappen uit. "De bedoeling is om onverwachte groene plekjes te ontdekken zoals tuintjes, terrassen en groendaken. Dat kan op je eigen tempo of gekoppeld aan een wedstrijd via de website."

De biodiversiteit in de wereld is bedreigd, maar de stad Brussel doet het op dit vlak niet slecht. "Brussel is veel groener dan we denken," zegt Siebens. "We hebben heel wat parken in Brussel, al zijn die niet altijd de beste voorbeelden van biodiversiteit. Door bomen te veel te snoeien en het gras te vaak te maaien is er minder biodiversiteit dan wanneer het park wat wild gelaten wordt."

Wie zelf de biogeosafari zelf wil uitproberen, kan een plannetje downloaden via de website:
www.biogeosafari.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Etterbeek , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni