| Trouwen op een plein of in een park? Op de foto: het Dumonplein

Open MR wil dat trouwen in openlucht mogelijk wordt

TG
© BRUZZ
13/04/2021

Het moet mogelijk worden om in Sint-Pieters-Woluwe in openlucht te trouwen, bijvoorbeeld in een park. Dat vinden de liberalen van Open MR die het idee zullen voorstellen op de gemeenteraad. Een plechtigheid in de openbare ruimte zou veiliger zijn tijdens de coronacrisis, en romantischer.

Trouwen in openlucht is volgens het Burgerlijk Wetboek mogelijk, maar het is de gemeenteraad die trouwlocaties moet selecteren. Dat moeten openbare plaatsen met een neutraal karakter zijn. Sommige gemeenten zoals Ukkel maken al gebruik van de mogelijkheid, maar Sint-Pieters-Woluwe nog niet. De liberalen van Open MR vragen daarom dat de gemeente trouwen in openlucht invoert.

De lokale liberalen denken dat dat tijdens de coronacrisis veiliger is dan in de trouwzaal van het gemeentehuis. Maar het zou ook romantischer zijn. "Je trouwdag zou de mooiste dag van je leven moeten zijn. Onze fractie denkt alvast aan het Rozenpark of het Croussepark," zegt gemeenteraadslid Carla Dejonghe (Open VLD). Volgens haar collega Tanguy Verheyen (MR) zou de groendienst op de gekozen locatie ook een tandje kunnen bijsteken.

Het voorstel wordt binnenkort besproken op de gemeenteraad.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni