Openbaar ministerie eist 15 jaar cel tegen Jean-Louis Denis

justitiepaleis justitiepaleis
© Wikipedia
© Wikipedia

De federale magistraat heeft donderdag voor het hof van beroep van Brussel een gevangenisstraf van 15 jaar geëist tegen moslimprediker Jean-Louis Denis, die in eerste aanleg werd veroordeeld tot 10 jaar cel voor terrorisme. Daarnaast vocht ze ook de vrijspraak in eerste aanleg van Denis' vrouw aan, die hem volgens de magistraat actief zou hebben geholpen bij het oproepen tot de jihad. Tegen haar eist ze een gevangenisstraf van 8 jaar.

Het proces tegen Denis is donderdag geopend voor het hof van beroep van Brussel.

De federale magistraat gaf tijdens de zitting aan dat het vonnis in eerste aanleg perfect gemotiveerd is. Ze liet ook een tiental video's zien die volgens haar duidelijk aantonen dat Denis jongeren aanzette om jihad te voeren en haalde zijn banden aan met Sharia4Belgium en enkele Syriëstrijders.

Bij de start van het proces had Denis verklaard dat hij nooit iemand heeft opgeroepen om te doden. "Het is waar dat ik een fundamentalistisch discours heb, dat ik een provocateur ben, maar ik ben geen terrorist. Ik heb nooit opgeroepen om één burger, één onschuldige te doden", luidde het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?