Openbaar onderzoek naar kunstwerk Bonom

© FM Brussel
19/05/2014

In Sint-Gillis loopt een opmerkelijk openbaar onderzoek. Een restaurant in de gemeente probeert een vergunning te krijgen voor haar kunstig versierde gevel. De artiest in kwestie is niemand minder dan Bonom.

De gevel van het restaurant 'Le Damoiselle' op de hoek van de Breartstraat en de Lombardijestraat is sinds de opening vorige zomer versierd met 199 tekeningen van octopussen. Die werden aangebracht door de Brusselse straatkunstenaar Bonom.

"Ik wilde de gevel laten versieren door Bonom en heb hem gewoon gebeld", vertelt uitbater Mathias Bahuon aan FM Brussel. "Met 199 tekeningen hebben we misschien wel de omvangrijkste Bonom ter wereld."

De beschildering gebeurde echter zonder vergunning. Het restaurant kreeg daarom een proces verbaal in de bus en wil nu het werk reglementair in orde stellen. Het openbaar onderzoek loopt en dat moet uitmaken of het werk mag blijven of niet.

Nog tot 2 juni mag iedereen zijn of haar mening geven voor het openbaar onderzoek. De uitbaters van het restaurant roepen alvast om om zo veel mogelijk steunbetuigingen aan de gemeente te richten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni