| De rooftop van Brucity op de negende verdieping ging in juni al open.

Opening panoramisch restaurant Brucity loopt vertraging op: ‘hopelijk’ op 9 november

© BRUZZ
16/10/2023

De opening van het restaurant in Brucity loopt enige vertraging op. "We mikken nu op 9 november," zegt zaakvoerster Catherine Kirszbaum van Les Filles, de vennootschap die het restaurant mee gaat runnen.

Normaal gesproken zou het restaurant van Brucity, het nieuwe administratief centrum van de stad Brussel, in september al opengaan. "Panoramic Eatery open in september," staat ook nog altijd op de website van Bru58, het consortium - bestaande uit restaurantgroep Les Filles en evenementenbedrijven Jardin en LO Group - dat het nieuwe restaurant zal uitbaten.

Maar de werken hebben vertraging opgelopen. "De keuken moet helemaal ingericht worden, de aannemer is nog volop bezig. We hopen op 9 november te kunnen opengaan," zegt Catherine Kirszbaum van Les Filles.

Voor personeel én bezoekers

Het restaurant met panoramisch uitzicht bevindt zich op de achtste verdieping en zal toegankelijk zijn voor het personeel van de Stad en voor het publiek. "'s Middags wordt het een soort selfservice voor de personeelsleden van Brucity. Ook externe bezoekers kunnen er terecht, tenminste als er plaats is, maar zij betalen wel een hoger tarief," legt Kirszbaum uit. "'s Avonds en in het weekend wordt het een publiek restaurant met een foodsharing-concept."

Bru58 rijfde enige tijd geleden de vijftien jaar durende concessie binnen voor de uitbating van zowel het restaurant op de achtste verdieping als de rooftopbar op de negende verdieping. De rooftopbar ging in juni al open.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni