awel merci

Opgepast autobestuurders: 'Het flitst op de zone'

© Politie Brussel-Noord
| De campagne met de leuze die het Nederlands weinig eer aan doet.

De politiezone Brussel-Noord lanceert een nieuwe verkeerscampagne om het aantal snelheidsovertredingen fors naar beneden te halen. Met de kromme slogan 'Het flitst op de zone' doet de zone BruNo het Nederlands echter geen eer aan.

In het Frans klinkt de leuze 'ça flashe sur la zone' prima, maar de door Google Translate gehaalde vertaling naar het Nederlands is minder flitsend. 'Het flitst op de zone' doet vooral pijn aan de ogen.

Toch is het de politie menens om het aantal snelheidsovertredingen drastisch naar beneden te halen. Verkeersveiligheid is nu de topprioriteit voor de politiezone en daarom werd een nieuw project in het leven geroepen, 'Rode Assen' gedoopt.

Dat zijn zes verkeersassen waar absurde snelheidsovertredingen werden gemeten, tot wel 136 km/uur. Op die plaatsen zal er minstens één snelheidscontrole per week plaatsvinden.

In de gemeente Schaarbeek gaat het in de zone 30 om de Helmetsesteenweg, Koninklijke Sinte-Mariastraat en Van Ooststraat, en in de zone 50 om de Leuvensesteenweg. In Evere werd de Jules Bordetlaan (zone 50) en in Sint-Joost-ten-Node de Koningsstraat (zone 50) als prioritaire as vastgelegd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?