Opgepast voor knuffelende dievenbende in Etterbeek en Woluwe

© PhotoNews
| De dievenbende heeft het vooral gemund op bejaarde vrouwen (archiefbeeld).

De politiezone Montgomery waarschuwt op haar Facebookpagina voor een dievenbende die de halsketting van oudere mensen probeert te stelen in Etterbeek en Woluwe. De bandieten zouden niet gewelddadig zijn en hanteren steeds dezelfde werkwijze.

Een dievenbende van drie tot vier personen, zowel mannen als vrouwen, rijdt rond in Etterbeek, Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe. Vanuit hun wagen met buitenlandse nummerplaat houden ze de voetgangers nauwlettend in het oog.

Zodra ze een slachtoffer gekozen hebben, parkeren de dieven hun wagen en stappen ze op de persoon in kwestie af. De bende vraagt de meestal oudere voetgangers de weg. Zodra de dieven het antwoord gekregen hebben, stapt een vrouw uit de wagen om het slachtoffer te bedanken.

Knuffel

De dievegge neemt uitvoerig de tijd om de hulpvaardige voetganger te bedanken en geeft daarbij een knuffel. Ze biedt zelf ook een halsketting aan om de hulpzame burger te bedanken, maar tijdens de intieme knuffel wordt het slachtoffer al bestolen van de eigen halsketting.

Nadien stappen de dieven terug in de wagen en verdwijnt de hele groep spoorloos. De politie adviseert mensen die het slachtoffer worden van zulke diefstallen om meteen de dispatching te verwittigen. Dat kan op het nummer 02.788.53.43.

Waarschuwing op de Facebookpagina van PZ Montgomery.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?