Oprichter Club van Lotharingen wacht mogelijk drie jaar cel met uitstel

© Belga
05/09/2017

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag voor de correctionele rechtbank van Brussel een gevangenisstraf van drie jaar met uitstel geëist tegen Stéphan Jourdain, de oprichter van de Brusselse zakenclub Cercle de Lorraine. Hij wordt vervolgd wegens schriftvervalsing, gebruik van valse stukken, inbreuken op de faillissementswetgeving, misbruik van vennootschapsgoederen en misbruik van vertrouwen.

Het Openbaar Ministerie vorderde ook de inbeslagname van een bedrag van ongeveer twintig miljoen euro en een verbod op het uitoefenen van mandaten in handelsactiviteiten. De beklaagde wordt beschuldigd van allerlei financiële inbreuken.

Fiscale fraude
Het gaat daarbij vooral om fiscale fraude in de vzw's en vennootschappen die hij oprichtte. Daartoe behoren de Tuinen van Annevoie in de provincie Namen en de walserijen Laminoirs de Longtain.

Die laatste nam hij over in 2015, voordat hij ze wat later weer van de hand deed. Het Openbaar Ministerie verwijt Jourdain dat hij gedurende bijna twintig jaar valse vzw's oprichtte om van de fiscale voordelen van dit statuut te profiteren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni