Opsporingsdienst Net Brussel jaagt op sluikstorters

© tvbrussel
10/09/2010
Sluikstorten is een belangrijk probleem in de stad. Om dat tegen te gaan organiseert de opsporingsdienst van Net Brussel regelmatige controles. Bijna een op vijf voertuigen die zij controleren vervoert afval dat niet in orde is.

De opsporingsdienst organiseert tweewekelijkse controles aan de Fabriekskaai in Anderlecht. Daarbij zetten ze voertuigen aan de kant om na te kijken of ze onreglementair afval vervoeren. In de buurt bevinden zich veel handelaars in tweedehandswagens. Van alle voertuigen die ze hier aan de kant zetten, is tien tot twintig procent niet in orde.

De gekozen locatie is niet toevallig. Een zesde van alle tweedehandse auto's voor Afrika wereldwijd passeert er. "Maar ook in Vorst en Schaarbeek hebben we al verschillende keren controles gedaan," zegt Alain Martens van de dienst Opsporing en Verbalisatie van Net-Brussel. "En die lopen ook heel goed."

De controles aan de Fabriekskaai zijn niet zonder risico. "Een collega heeft eens een driezitfauteuil naar haar hoofd gekregen. Ze kan er gelukkig nog mee lachen," zegt Martens.

In Brussel worden jaarlijks 30.000 vuilniszakken gefouilleerd. In 900 gevallen leidt het spoor naar sluikstorters buiten Brussel, veelal de Vlaamse rand, waar zowat overal de typisch Brusselse witte zakken te koop zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni