Orange biedt gratis opleidingen aan in nieuw centrum in Brussel-Centraal

Orange brussel centraal.jpg
© Alina Sova via Twitter
© Alina Sova via Twitter

Telecomoperator Orange heeft in Brussel, in het station Brussel-Centraal, een Digital Center geopend waar gratis opleidingen worden aanbieden om digitale inclusie te bevorderen. Minister van Telecom Petra De Sutter (Groen) trekt 2 miljoen euro uit voor het project.

Volgens De Sutter riskeert tot 40 procent van de Belgen digitale uitsluiting. "We moeten de digitale kloof dus ernstig nemen", zei ze. De federale overheid heeft al 6 miljoen uitgetrokken voor projecten rond digitale inclusie.

Het project van Orange krijgt 2 miljoen euro overheidsteun en Orange zelf investeert 1 miljoen euro in de opstart en betaalt daarna de werkingskosten. Het is het eerste Digital Center van de Franse groep buiten Frankrijk. Er zijn plannen om er in nog meer landen mee te starten.

Het opleidingscentrum is ingebed in BeCentral, een technologiehub in het station Brussel-Centraal. Orange-CEO Xavier Pichon hoopt er dit jaar al meer dan 600 mensen training te geven. Het gaat opleidingen in onder meer webdevelopment, cyberveiligheid of artificiële intelligentie met verschillende niveaus.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?