Oud-burgemeester buiten vervolging gesteld voor schriftvervalsing in asbestdossier

© BX1
| Hervé Doyen (CDH), burgemeester in Jette.

Voormalig burgemeester van Jette Hervé Doyen is door de raadkamer buiten vervolging gesteld voor schriftvervalsing in een asbestdossier, dat is vernomen bij het Brusselse parket. Ook twee andere verdachten wordt niet langer vervolgd.

In 2011 was er in de gemeentelijke basisschool Aurore in Jette grote ongerustheid over werken aan een muur in de gang, waar ook asbest in kon zitten. Eerder was immers al asbest vastgesteld in het plafond. Leerlingen werden geëvacueerd, maar het gemeentebestuur verzekerde dat er in de muur in kwestie geen asbest zat. Verschillende leerkrachten dreigden met een staking, waarop de zaak in het nieuws kwam.

De toenmalige burgemeester had volgens het parket in dat dossier schriftvervalsing gepleegd, samen met de voormalige gemeentesecretaris en de gewezen directeur van gemeentelijke werken. De drie werden er van verdacht de chronologie te hebben aangepast in een document over de aanwezigheid van asbest, 'met de frauduleuze bedoeling de aansprakelijkheid te ontlopen’.

"De zaak kwam dinsdag voor de raadkamer, die besliste een buitenvervolgingstelling uit te spreken”, meldt het parket.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?