Oude man overleden na woningbrand in Schaarbeek

Brandweer Brussel Brussels Airport luchthaven Brandweer Brussel Brussels Airport luchthaven
© PhotoNews
| De brandweer was snel ter plaatse, maar kon de oude man niet meer redden (archiefbeeld).
© PhotoNews
| De brandweer was snel ter plaatse, maar kon de oude man niet meer redden (archiefbeeld).
Updated: 21-06-2018 - 17:19

Een oude man is donderdagochtend in Schaarbeek overleden na een brand. Omstreeks 4 uur vatte zijn appartement op de tweede verdieping in de Verbiststraat vuur. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon de alleenwonende man niet meer redden.

Dat bevestigden het Brussels parket en brandweerwoordvoerder Pierre Meys donderdag aan BRUZZ.

De oude man lag rustig te slapen in zijn slaapkamer toen er rond 4 uur afgelopen nacht een brand uitsloeg in zijn appartement. "De brandweer was vier minuten na de eerste oproep ter plaatse. De brand was ook snel onder controle", aldus Meys.

Voor de bewoner van het appartement kwam alle hulp evenwel te laat. Eens ter plaatse troffen de politiediensten het levenloze lichaam van de bejaarde man aan. "Hij is waarschijnlijk gestikt in zijn slaap. Het vuur veroorzaakte enorm veel rook", zegt Meys.

De oorzaak van de brand is nog niet gekend. Het parket stelde een branddeskundige aan. Vermoedelijk vatte de matras van het bed van het slachtoffer vuur, maar daarover kan de deskundige nog geen uitsluitsel geven.

Het parket vorderde ook het labo van de federale politie en de wetsgeneesheer op. Vrijdag wordt een autopsie uitgevoerd om de precieze doodsoorzaak te achterhalen. Er is een opsporingsonderzoek lopende en er werd een buurtonderzoek en een analyse van de eventueel beschikbare camerabeelden gevraagd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?