Ouder-kindcafés in Schaarbeek en Sint-Gillis

© brusselnieuws.be
05/11/2012
Na andere grootsteden krijgt ook Brussel nu zijn ouder-kindcafés. In de Schaarbeekse Louis Bertrandlaan opent dinsdag Café Poussette. En ook Sint-Gillis krijgt binnenkort een café waar ouders met bengels even kunnen uitpuffen.

Een café met speelruimte, waar al dan niet beproefde ouders met kleine kinderen terecht kunnen. In tal van grootsteden bestaan ze al decennia.

Met de komst van Café Poussette krijgt ook Schaarbeek vanaf dinsdag zo'n etablissement, schrijft Le Soir. Ouders kunnen er niet enkel terecht voor een glas, er is ook een menukaart. Een traiteur levert de gerechten, die allemaal bio zijn.

Uiteraard ontbreken ook een hele rits aan kinderattributen niet: Café Poussette beschikt over een speelhoek voor kinderen, luiers, potjes met kindervoeding en parkeerplaatsen voor buggy's. Tussen het meubilair is veel ruimte voorzien, wellicht kwestie van ravottende peuters niet te belemmeren bij het tikkertje spelen.

De zaak biedt ook tal van kinderartikelen - zoals kleren en speelgoed - te koop aan.

De mosterd haalden de uitbaters in Parijs, waar het concept van Poussette Café al enkele jaren ingeburgerd is. Maar ook andere steden - onder meer Berlijn - beschikken al lang over ouder-kindcafés, vaak met een uitgebreide binnen- of buitenspeelruimte.

Rustruimte voor ouders
Ook in Sint-Gillis komt er binnenkort een gelijkaardige zaak, weet Le Soir. 'Les Parents Terribles' krijgt een stek vlakbij het gemeentehuis. Uitbater Laetitia plant onder meer een rustruimte voor ouders en kinderen en warme schotels. Ook workshops 'Hoe draag ik mijn baby', lessen over borstvoeding en een maandelijkse ruilbeurs voor kinderkleren staan op het programma.

En ook aan Ma Campagne, op de grens van Sint-Gillis en Elsene zou een ouder-kindcafé ontstaan.

Café Poussette, Louis Bertrandlaan 22, Schaarbeek

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni