Oudste petanqueclub in Ukkel met sluiting bedreigd

Het terrein dat gebruikt wordt door de oudste petanqueclub van België, staat op de lijst van te verkopen gemeentegronden. Petanqueclub Ukkel Centrum toont zich erg bezorgd.

Paniek bij de petanqueclub Ukkel centrum. “Op 31 januari heeft de gemeente me laten weten dat ze het terrein waarop we spelen, gaan verkopen”, zegt Yves Fremineur donderdag aan La Dernière Heure. Hij is voorzitter van de club die in 1953 gesticht werd, en nu meer dan 200 leden telt.

Volgens de voorzitter is er geen voorstel voor een andere locatie gedaan. Hij wil dan ook een petitie beginnen voor het behoud van de 14 binnenterreinen en de 31 buitenterreinen.

Het dossier werd op de agenda van de laatste gemeenteraad geplaatst door Ecolo-raadslid Pierre De Smet, die in de oppositie zit. “De gemeente wil al haar administratieve diensten centraliseren op de oude Fabricom-site, maar die is veel duurder dan aanvankelijk aangekondigd. Daarom moet de gemeente nu geld vinden, onder andere door terreinen te verkopen.” Een verhaal dat wordt bevestigd door de gemeente Ukkel.

De bewoners rondom de terreinen tonen maken zich eveneens zorgen. “Nu hebben we zicht op de petanqueterreinen. In de vorige legislatuur was overeengekomen dat die niet bebouwd mogen worden, iets waar we nu aandachtig op zullen toezien”, legt een buurtbewoner uit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?