Oudste vrouw van België overleden in Anderlecht

© Saskia Vanderstichele
| Elisabeth De Proost was bijna twee jaar lang de oudste inwoner van het Brussels gewest. Ze zou komende vrijdag 112 geworden zijn.

De oudste vrouw van België, de Anderlechtse Elisabeth De Proost, is vlak voor haar 112de verjaardag overleden. Anderhalf jaar geleden gaf ze nog een interview aan BRUZZ. "Ik ben nog altijd jong, van karakter dan", zei ze toen.

De oudste inwoonster van België, Elisabeth De Proost, is op 25 januari overleden. Dat meldt de Gerontology Research Group. De Proost, die haar hele leven in Anderlecht woonde, zou komende vrijdag haar 112de verjaardag vieren, maar leefde dus uiteindelijk 111 jaar en 354 dagen. Op vraag van de familie werd het overlijden pas zaterdag bekendgemaakt.

Wereldoorlogen in Brussel

Elisabeth De Proost overleed vorige week zaterdag in een rusthuis in de gemeente. Ze was de oudste inwoner van het land sinds het overlijden van Madeleine Dullier op 20 april 2018.

Drie weken daarvoor had BRUZZ haar geïnterviewd, toen als oudste Brusselse. 'Lisette', zoals ze bekend was bij familie en vrienden, vertelde toen over de intocht van de Duitsers in Brussel in 1914 en de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog. "Ik ben nog altijd jong, van karakter dan", zei ze.

De nieuwe oudste Belgische is de 111-jarige Gentse Marietta Joanna Bouverne. Een dag voor De Proost overleed ook de oudste mannelijke Belg, Maurits Stael. De man uit Torhout werd 108.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?