Overlast aan Le Foyer St-Gillis loopt uit de hand

© FM Brussel
27/11/2007
In twee woontorens van Le Foyer in Sint Gillis op het Jacques Francksquare loopt de overlast door enkele tientallen jongeren uit de hand. Er is al voor meer dan 12.500 euro aan herstellingen gespendeerd.

De jongeren, tussen de 10 en de 15 jaar, zaaien sinds een paar weken terreur in twee woontorens van Le Foyer in Sint-Gillis. Het gaat om graffiti, vandalisme, beledigingen, bedreigingen en fysieke agressie. In enkele weken tijd is meer dan 12.500 euro besteed aan herstellingen.

De schade die de jonge vandalen in de woontorens in Sint-Gillis aanrichten, wordt door de huisvestingsmaatschappij systematisch hersteld. En sinds een paar weken zijn er in de buurt zes preventiewerkers actief om de jongeren weg te sturen.

Fanny Wellens, de woordvoerster van politiezone Zuid, zegt dat de politie een sterk signaal wilde geven aan de vandalen en aan de buurtbewoners. "41 minderjarige jongeren zijn opgeroepen. Als we kunnen uitmaken wat ze uitgespookt hebben, zullen sommigen gerechtelijk vervolgd worden, anderen administratief. Zo willen we laten zien dat er iets moet veranderen," aldus Wellens.

De jongeren en hun ouders ontvingen een oproepingsbrief om zich te melden op het commissariaat. Nadien wordt het dossier overgemaakt aan het parket. De meeste jongeren zouden niet uit de woontorens afkomstig zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni