Paleis 12 moet exclusief concert uitstellen door bezoek Trump

Het allereerste concert op Belgische bodem van popster Shawn Mendes in Paleis 12 wordt twee dagen uitgesteld. Aanleiding voor die beslissing is de komst van Amerikaans president Donald Trump naar de hoofdstad en de verwachte verkeershinder die de NAVO-top met zich meebrengt.

Shawn Mendes, het 18-jarige wonderkind uit Canada, zou op donderdag 25 mei in het kader van zijn ‘Illuminate World Tour’ voor het eerst een concert geven op Belgische bodem. Het concert was dan ook meteen uitverkocht, maar de komst van Amerikaans president Donald Trump naar Brussel gooit roet in het eten.

Trump landt namelijk op 24 mei in Brussel om de volgende dag de NAVO-top bij te wonen. Voor de komst van de Amerikaanse president zullen er draconische veiligheidsmaatregelen gelden. Dat beseft ook concertzaal Paleis 12.

“Naar aanleiding van de verwachte verkeershinder en moeilijke bereikbaarheid van de hoofdstad tijdens de NAVO-top en de komst van de Amerikaanse president op 24 en 25 mei, hebben het management van de artiest en de organisator in gezamenlijk overleg beslist om het concert van Shawn Mendes in Paleis 12 twee dagen uit te stellen”, klinkt het in een persbericht.

Het concert zal nu plaatsvinden op zaterdag 27 mei. De tickets voor het concert op 25 mei blijven geldig voor de nieuwe datum. Wie een ticket heeft maar het concert op 27 mei niet kan bijwonen, moet voor 28 april contact opnemen met help@ticketmaster.be om terugbetaald te worden, laat de organisatie nog weten.

'Uitdaging zonder voorgaande'
Heel Brussel zal overigens sterke hinder ondervinden door de komst van de Amerikaanse president. Bij het bezoek van ex-president Barack Obama werden ongeveer 2.000 politieagenten ingezet, een aantal dat deze keer vermoedelijk nog hoger zal liggen. Er worden namelijk ook heel wat protesten tegen de aanwezigheid van Trump verwacht.

Ook de ring rond Brussel en de Kleine Ring zullen ongetwijfeld even stilliggen op de momenten dat Donald Trump zich door onze hoofdstad verplaatst. Het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse (OCAD) werkt op dit moment nog een veiligheidsroute uit, maar het FOD Buitenlandse Zaken spreekt nu al van een "uitdaging zonder voorgaande" op het vlak van organisatie en veiligheid.

Donald Trump in Brussel

Op 24 en 25 mei brengt de Amerikaanse president Donald Trump een bezoek aan 'hellhole' Brussel. Volg hier alle berichtgeving over zijn bezoek, de tegenbetogingen, de veiligheidsmaatregelen en de impact daarvan op het dagelijks leven in Brussel. LIVECENTER | Donald Trump bezoekt Brussel   
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
  • Het rapport van de Brusselse regering
  • Het rapport van de Vlaamse regering in Brussel en het College van de VGC
  • 150 jaar Tram: 'Revolutie qua comfort en efficiëntie'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • 25 years Fuse: Pierre and A. Brehme take the floor
  • Seeu: Kazerne krijgt make-over
  • Tous en semble aux Ateliers Mommen
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement