Parket niet in beroep tegen elektronisch toezicht voor advocaat

Het Brusselse parket gaat niet in beroep tegen de beslissing van de raadkamer om meester Olivier Martins onder elektronisch toezicht te plaatsen. Dat meldt parketwoordvoerder Pierre Geerinckx maandag.

De strafpleiter was dinsdag door onderzoeksrechter Michel Claise onder aanhoudingsbevel geplaatst en in verdenking gesteld van lidmaatschap van een criminele organisatie, in het onderzoek naar de bevrijdingspoging van de Franse drugsbaron Benabdelhak uit de gevangenis van Sint-Gillis.

In verschillende media werd meester Martins ook in verband gebracht met de moord op de broers Frédéric en Claude Hilger, twee voormalige overvallers van geldtransporten die een rol zouden gespeeld hebben bij de bevrijdingspoging, de moord op de Kampenhoutse drogist Johan Verhaeghe en de aanslag in het NICC. V

olgens zijn advocaten, meesters Michel Bouchat en Jean-Philippe Mayence, berustte dat verhaal nergens op en was er in het hele dossier geen enkele aanwijzing tegen meester Martins te vinden. Zij vroegen dan ook om hun confrater vrij te laten.

De raadkamer besliste vrijdag dat de voorlopige hechtenis van de advocaat met een maand verlengd moest worden, maar dat hij niet in de gevangenis moest blijven en onder elektronisch toezicht geplaatst kon worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook