Parket vervolgt verkrachter niet

Een achttienjarig meisje uit Ganshoren beweert dat ze werd verkracht door haar ex-vriend. Tot haar verbazing stelt het parket geen onderzoeksrechter aan en wordt de man niet vervolgd. Het meisje en haar moeder gaan nu op eigen houtje gerechtelijke stappen ondernemen.

Het meisje, dat anoniem wil blijven, maakte eind juli een einde aan de relatie met haar vierentwintigjarige vriend. Afgelopen zondag kreeg ze opnieuw telefoon van hem met de vraag die avond af te spreken. Het meisje gaf toe, naar eigen zeggen om hem nog eens duidelijk te maken dat het echt gedaan is tussen hen. Maar haar ex-vriend zou haar gedwongen hebben om zijn auto in te stappen, naar het station van Sint-Agatha-Berchem gereden zijn en haar daar hebben verkracht.

Het meisje en de moeder stapten naar de politie. Die schoot snel in actie en vond zelfs het gebruikte condoom aan het station en kon de man oppakken. "Maar nu gebeurt er niets meer," zegt de moeder van het meisje. "We zijn te weten gekomen dat hij is ondervraagd, maar dat hij na twee uur opnieuw werd vrijgelaten. Dat is niet normaal."

Bij het parket willen ze niet reageren. Wel wordt bevestigd ze dat er geen onderzoeksrechter is aangesteld. In het dossier zouden te weinig doorslaggevende aanwijzingen zijn om de man te vervolgen voor verkrachting. Volgens het parket verschilt de versie van de vermoedelijke dader danig van het verhaal van het meisje. Het parket wil daarover echter niet in detail treden. Maar een van de belangrijke elementen zou zijn dat de twee elkaar kenden.

"Dat geeft hem toch niet het recht om haar te verkrachten," reageert de moeder van het meisje. "Ze had de relatie met hem juist verbroken omdát hij al een paar keer agressief was geweest tegen haar." De moeder en haar dochter nemen nu zelf een advocaat onder de arm om de zaak verder uit te spitten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?