Parochiestraat niet te spreken over nieuw appartementsblok

De bewoners van de Parochiestraat in Haren kijken met lede ogen toe op de bouw van nieuwe appartementen. Ze vrezen dat een nieuw hoog appartementsgebouw voor overlast zal zorgen in de buurt. Ze klagen over een totaal gebrek aan inspraak.

Haren, deel van de stad Brussel, is nog altijd een beetje een dorp in de stad maar de verstedelijking rukt op. In de Parochiestraat wordt een nieuw appartementsblok gebouwd. Dat past niet tussen de kleine huisjes vinden de bewoners. "Het zou mooier zijn als Haren Haren zou blijven met kleine woningen," klinkt het bij een buurtbewoonster.

In november vorig jaar stelde de stad Brussel een bouwproject voor met sociale woningen. De bewoners verwierpen de plannen en kregen de belofte ze herbedacht zouden worden. Ondertussen zijn de werkzaamheden begonnen zonder overleg.

"Die appartementen zijn goed voor de mensen die er komen wonen maar men heeft de mening van de buurtbewoners niet gevraagd," klinkt het bij een andere buurtbewoner "De stad belooft overleg maar wij hebben niets gehoord. C'est une folie."

Met de nieuwe appartementsblok verdwijnt ook het Kleemputpad langs de spoorweg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?