Passagiersterminal Haven mikt op 35.000 passagiers

Dinsdag is een conventie ondertekend voor de bouw van een passagiersterminal in de Haven van Brussel. De overeenkomst bepaalt hoe het project vorm gaat krijgen. Er is ook een begeleidingscomité opgericht met alle betrokken partijen.

De passagiersterminal komt er in Neder-Over-Heembeek op de linkeroever van de Voorhaven, ter hoogte van de Meudonpaviljoenen. Met het project is een investering van zo'n 4.500.000 euro gemoeid. Volgens het plan komt er een ponton van 240 meter, wegen en een parkeerplaats en worden de paviljoenen gerenoveerd.

Volgens een recent onderzoek zou de terminal tegen 2030 zo'n 35.000 passagiers kunnen verwelkomen, goed voor een honderdtal nieuwe jobs. Dat zou het Gewest per jaar zowat 5,2 miljoen extra opleveren.

De overeenkomst werd ondertekend door Benoît Hellings, voorzitter van de Haven van Brussel, Brigitte Grouwels (CD&V), Brussels minister bevoegd voor de Haven van Brussel, Christian Ceux (CDH), Brussels schepen voor stedenbouw en Philippe Close (PS), Brussels schepen voor toerisme.

In 2010 kwamen zo'n 10.000 passagiers via cruiseschepen naar Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?