Vorig weekend konden Brusselaars voor het laatst smullen van een pizza bij Pasta Madre. De coronacrisis en stijgende prijzen van grondstoffen en energie waren de doodsteek. Het restaurant opende slechts vier maanden voor de coronacrisis. "Plots moesten we een hele tijd sluiten. Later mochten we weer even openen, maar het centrum van Brussel was leeg. En daarna moesten we opnieuw acht maanden sluiten", zegt eigenaar Jean Hummler.
Pasta Madre had amper de coronacrisis overleefd, en dan schoten de energieprijzen de hoogte in. Later werd de huur geïndexeerd en werden voedingsmiddelen ook alsmaar duurder. "We hebben alles gedaan wat we konden, maar het restaurant was niet meer rendabel. We wouden ook niet wachten tot we failliet gingen, zodat we ons personeel en leveranciers nog konden betalen", zegt Hummler.
De klanten zijn alvast heel teleurgesteld. "Brussel verliest een heel goede, creatieve en atypische pizzeria," laat een van de klanten weten op Facebook. "De klanten snapten het niet, omdat we altijd veel volk hadden. Maar zelfs met zoveel volk konden we de stijgende prijzen niet dekken", zegt Hummler.
Nieuw project
Hoewel Hummler met pijn in het hart het restaurant sluit, blijft hij positief. "Natuurlijk is dit niet leuk. We hebben ook veel geld verloren, maar er zijn veel ergere dingen in de wereld. Mensen in Brussel die op straat leven en verhongeren, dat is pas erg."
Hummler gaat zich nu focussen op zijn twee bars van Moeder Lambic. "We gaan ook gefermenteerde dranken, zoals Kombucha, cider en limonade produceren. Dat zal een nieuwe energie geven aan Brussel."
Bovendien komt er volgens Hummler binnenkort een nieuw project in Hotel La Grande Cloche. Concreet kan hij daar nog niets over kwijt, maar het zou een zaak zijn van een bekende lokale chef.