Peas & Love haalt 1,2 miljoen op en wil Europa veroveren

© Peas&Love
| De stadsboerderij van Peas & Love op het winkelcomplex Caméleon in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Jean-Patrick Scheepers, eigenaar van het bedrijf dat platte daken in steden omzet tot ware stadsboerderijen, heeft een budget van 1,2 miljoen euro opgehaald om met Peas&Love, naast Brussel en Parijs, ook andere Europese steden te veroveren met zijn stadsboerderijen. De ondernemer wil uitbreiden naar onder meer Berlijn, Londen en Amsterdam. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Peas & Love begon in Brussel en is ondertussen ook al actief in Parijs. Met de input van 1,2 miljoen euro kan het bedrijf zijn expansie verderzetten. De som geld wordt geïnvesteerd door risicokapitaalinvesteerder Otium en enkele investeerders van Paris Business Angels.

Met het opgehaalde geld wil Scheepers zijn bedrijf binnen ongeveer vijf jaar uitbreiden met 150 stadsboerderijen in twaalf Europese regio's. Berlijn, Londen, Amsterdam en Lyon staan op het verlanglijstje van Scheepers, maar ook in eigen land wil Peas & Love nog uitbreiden. Daarvoor is het bedrijf op zoek naar geschikte locaties in Antwerpen en Gent.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?