Pendelbus 70 niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers

De tijdelijke bus 70 zou gebruikt worden voor pendeldiensten tussen het Flagey- en Fernand Coqplein tijdens de werken aan de Elsensesteenweg. Zeer handig voor mensen die moeite hebben met de opwaartse heuvel. Maar wat blijkt nu? De bussen zijn niet aangepast aan de rolstoelgebruiker.

De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB betreurt de situatie maar kan hier naar eigen zeggen niets aan veranderen. “We excuseren ons bij de mensen die geen gebruik kunnen maken van deze bus. Maar er was geen andere oplossing. De normale bussen kunnen we niet inschakelen want zij kunnen niet langs de werven manoeuvreren. Gelukkig gaat het slechts om een tijdelijke oplossing voor tijdens de zomer,” zegt An Van hamme, woordvoerder van MIVB

Lijn 70 blijft intussen wel gewoon uitrijden, want voor veel andere gebruikers is hij wel toegankelijk. “De bus is zeker toegankelijk voor mensen met grote boodschappentassen of mensen die niet meer goed te been zijn. Ook ouders met buggy’s kunnen er makkelijk op want de bus beschikt over een lage vloer," aldus nog Van Hamme. 

Aan de start van het nieuwe schooljaar zal de pendelbus trouwens vervangen worden door bus 54, die dan van de Louizalaan over het Flageyplein naar het Fernand Coqplein zal rijden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook