Pensionering als piste voor GIMB-directeur

BVR
© BRUZZ
10/03/2017

Pensionering is de goedkoopste manier om het aantal leden van de Gewestelijke Investeringsmaatschappij Brussel (GIMB) te halveren, dat zegt Brussels minister van Economie, Didier Gosuin (DéFI). Maar hij kan dit niet zomaar opleggen. "De beslissing ligt bij die leden zelf", zegt woordvoerder Charlotte Bonbled. Daardoor is een mogelijks hoge verbrekingsvergoeding niet uitgesloten.

Donderdag keurde de Brusselse regering twintig maatregelen goed om de Gewestelijke Investeringsmaatschappij Brussel (GIMB) efficiënter te maken, waaronder de halvering van het aantal directieleden. Eerder op de dag kwam aan het licht dat de vier directieleden samen ruim één miljoen euro bruto verdienen.

Gosuin liet donderdagavond weten dat via een pensionering te willen regelen, volgens hem de goedkoopste oplossing. Op die manier wordt een mogelijks hoge verbrekingsvergoeding immers vermeden.

Eén van de directieleden, Eddy Van Gelder, is al met pensioen, en dat sinds 1 maart 2017. “Die pensionering was eerder al overeengekomen”, zegt Charlotte Bonbled, woordvoerder van minister Gosuin. De algemeen directeur werkte bijna 33 jaar voor de GIMB, en is intussen 65.

Dat betekent dat nu nog een oplossing moet worden gezocht voor één directeur. “Wie dat wordt, is nog niet duidelijk”, aldus Bonbled. “De gesprekken daarover zijn nu bezig.” Bonbled bevestigt dat de minister dat graag wil regelen met een pensionering , maar beklemtoont dat dit niet iets is wat de minister kan opleggen. “Die beslissing ligt bij de persoon zelf”, aldus Bonbled.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni