PermaFungi opent tweede paddenstoelenkwekerij

Anderhalf jaar na de opening van hun eerste paddenstoelenkwekerij in de kelders van de Sheds van Thurn & Taxis, openen de oprichters van PermaFungi een tweede kwekerij in de Denemarkenstraat in Saint-Gilles.

PermaFungi werd anderhalf jaar geleden opgericht door Martin Germeau, een bio-ingenieur gespecialiseerd in water- en bodembeheer, en Martin François, een sociaal ondernemer. 

Met bakfietsen halen de ondernemers koffiedik op bij de Exki restaurants in de stad, vermengen dat met stro, en kweken daar vervolgens oesterzwammen op, die vervolgens ook weer met de fiets verdeeld worden.

Het initiatief is zo'n groot succes, dat de oprichters besloten een tweede locatie te openen in de Denemarkenstraat in Sint-Gillis. Die tweede kwekerij kreeg de naam 'Baby Fungi' mee.

De bedoeling is om daar nog eens 200 kg extra oesterzwammen per maand te produceren. Dat komt neer op 2 extra ton per jaar. 

De opening van Baby Fungi zal op 16 december plaatsvinden in de Denemarkenstraat 5 in Sint-Gillis, vanaf 18 uur. Iedereen is welkom.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Road movie 'Lola vers la mer'
  • Wim Vandekeybus: From teddy bear to big bear
  • The Bony King of Nowhere: terug naar waar het begon
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement