Personeel Delhaize-winkels wordt 's nachts ingezet om lege rekken aan te vullen

© Peter Dhondt

Werknemers van supermarktketen Delhaize zullen de komende dagen buiten de openingstijden - 's ochtends vroeg, 's avonds laat en 's nachts - ingezet worden om de lege rekken aan te vullen. Dat meldt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver. Volgens de woordvoerder zijn er producten genoeg, maar is het door de grote toeloop van de voorbije dagen zaak om die producten in de rekken te krijgen.

Dekelver geeft ook aan dat de supermarktketen zaterdag in een 50-tal winkels, vooral in de grote steden, extra bewakingsagenten ingezet heeft om een oogje in het zeil te houden. "We doen dit proactief. Ook op andere drukke momenten, zoals bijvoorbeeld tijdens de feestdagen, nemen we deze maatregel", klinkt het.

De supermarkten worden sinds donderdagmiddag overspoeld door klanten, en ze verwachten ook de komende dagen nog extra volk. Daarom wordt de bezetting in de winkels versterkt. Zo staan bij Colruyt volgende week 1.000 medewerkers van de centrale diensten (administratie, boekhouding ...) klaar om indien nodig bij te springen in de winkels en distributiecentra. En ook bij Delhaize kunnen zowat 1.000 mensen flexibel ingezet worden in winkels in heel België waar het nodig is.

'Er is geen schaarste'

De Colruyt-winkels konden zaterdagochtend openen met goed gevulde rekken, aldus een woordvoerster. De keten verwacht dat dit ook maandag het geval zal zijn. De drukte lijkt zaterdagmiddag stilaan genormaliseerd te zijn, na een heel drukke ochtend met soms ook wachtrijen om de winkel binnen te gaan, klinkt het nog. De groep had ook extra ritten met de vrachtwagens gepland.

Carrefour activeerde het voltallige winkelpersoneel om de toevloed aan te kunnen. "Dat was voldoende", aldus woordvoerster Aurélie Gerth. "Ondanks de grote toevloed naar de winkels, konden we zaterdag met volle rekken openen." Dat zal ook maandag het geval zijn, klinkt het nog.

De supermarkten benadrukken nog eens dat hamsteren echt niet nodig is en dat voldoende voorraad voorhanden is. Er is geen schaarste, klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?