Ingang van het Brugmann ziekenhuis - Horta site

Personeel spoed- en intensivecareafdeling Brugmannziekenhuis staakt

© Belga
08/05/2019

Het verzorgend personeel van de spoed- en intesivecareafdelingen van het Brugmannziekenhuis in Laken begint woensdagavond om 20 uur te staken. Dat meldt het gemeenschappelijk vakbondsfront. De staking duurt tot vrijdagochtend 7 uur. Donderdagochtend om 9 uur is een bijeenkomst gepland op het Arthur Van Gehuchtenplein, voor de ingang van het ziekenhuis.

Volgens de vakbonden is het personeel niet tevreden over de middelen die het momenteel ter beschikking heeft. Daardoor zijn de werkomstandigheden onhoudbaar en kan het verzorgend personeel voldoende kwalitatieve zorg voor de patiënten niet verzekeren, klinkt het.

Het personeel eist bijkomende aanwervingen, een "herwaardering van het loon", de volledige terugbetaling van vervoerkosten en een betere begeleiding met betrekking tot arbeidsrisico's. Na een eerdere actie op 15 maart besliste de directie van het ziekenhuis om werkgroepen op te richten om de door het personeel opgeworpen problemen op te lossen. De meerderheid van het personeel beschouwt de resultaten van die werkgroepen echter als onvoldoende, zeggen de vakbonden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Samenleving , Brugmann , ziekenhuis , staking

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni