woluwe shopping center

Personeel van kledingzaak WE in Woluwe Shopping staakt

© Belga
15/03/2021

De ongeveer 15 werknemers van de kledingzaak WE in het Woluwe Shopping Center in Sint-Lambrechts-Woluwe zijn maandagmorgen tot staking overgegaan, omdat hun banen worden bedreigd.

"We bezetten de winkel en we zullen daar blijven tot we een duidelijk voorstel krijgen van de directie," zei Jalil Bourhidane, permanent secretaris van de CNE. De vakbond hekelt de reeks sluitingen van verschillende winkels van de kledinglijn WE in België, en dit zonder dat de werknemers op gelijke voet worden behandeld wat de ontslagvergoedingen betreft.

"We hebben op een paar maanden tijd de sluiting vernomen van de WE-winkels in Oostende, Namen, de Nieuwstraat in Brussel, La Louvière... En de volgende winkel die dichtgaat is die in het Woluwe Shopping Center", aldus de CNE.

"De directie blokkeert elke sociale dialoog en de werknemers worden met twee maten gemeten. Zo zal een werknemer van de WE-winkel in de Nieuwstraat met tien jaar anciënniteit negen maanden ontslagvergoeding ontvangen, terwijl een collega van de WE-winkel in het Woluwe Shopping Center met dezelfde anciënniteit één maand vergoeding zal ontvangen. Dit is onaanvaardbaar", aldus de vakbond.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni