Personeel VBM eist ontslag CEO Michel Tubbax: 'Vertrouwen is zoek'

Het voltallige personeel van de vzw Vlaams-Brusselse Media vraagt in een persmededeling het ontslag van CEO Michel Tubbax. "Het vertrouwen is volledig zoek na wat dinsdag is gebeurd," luidt het: het afschaffen van FM Brussel en het ontslag van hoofdredactrice Anne Brumagne van BDW en Agenda. "De nieuwe strategie is absurd en wordt niet gedragen door het personeel".

"We zijn niet tegen verandering, maar we geloven niet dat de in november aangestelde CEO de man is die de toekomst van de VBM kan verzekeren", aldus de persmededeling. "Michel Tubbax is een reclameman zonder enige journalistieke ervaring. Hij heeft de afgelopen dagen blijk gegeven van een totale onkunde op vlak van media. Zo noemt hij de allang ter ziele gegane Radio Donna als rechtstreekse concurrent voor FM Brussel."

"Op een personeelsvergadering dinsdag is gebleken dat Michel Tubbax een totaal gebrek aan empathie aan de dag legt. Personeelsleden die in tranen uitbarsten, snauwt hij af. Bovendien werd de syndicale delegatie geïntimideerd met strafrechtelijke vervolging."

Volgens de persmededeling kijkt CEO Tubbax alleen maar naar cijfers en spreadsheets en vertrouwt hij blindelings op externe consultants. De expertise binnen de organisatie wordt niet gehonoreerd.

"Tubbax hanteert een puur commerciële logica"; luidt het verder". "De VBM is een vzw die met publiek geld alle Brusselaars wil bereiken. Het doel is geen winstoogmerk en bovendien valt met websites geen geld te verdienen. Dat weet iedereen."

"De strategie die hier is gehanteerd is een race to the bottom. We willen niet onze ondergang organiseren. Daarom vraagt het voltallige personeel het ontslag van de CEO Michel Tubbax", aldus het persbericht.

Vlaams-Brusselse Media

De hervormingsplannen voor de Vlaams-Brusselse Media deden heel wat stof opwaaien omdat stadsradio FM Brussel zou verdwijnen. Zover komt het voorlopig niet. In dit dossier vindt u alle bijdragen over de kwestie.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?