Het NEO-project aan de Heizel moet de bouw van nieuwe scholen opnemen in haar planning. Die eis is bij Brussels Gewest op tafel beland en wordt gesteund door meer dan 1.000 mensen die de bijhorende petitie 'Wij hebben scholen nodig!' ondertekenden.

De petitie werd nog net binnen de deadline van het openbaar onderzoek naar het gewijzigde bestemmingsplan van NEO ingediend, schrijft La Capitale.

Initiatiefneemster is Cristina Coteanu. "Ik hoop dat naar onze vraag om scholen geluisterd wordt wanneer het project van NEO een concrete vorm aanneemt."

De petitie argumenteert dat nieuwe scholen op het Heizelplateau niet alleen noodzakelijk zijn voor het succes van de jeugd die er gehuisvest zal zijn. Scholen dragen ook bij aan: "het succes van het immobiliënproject om bewoners aan te trekken", bovendien bieden ze als ze in het NEO-project geïntegreerd worden "een garantie op het vermijden van de ergste mobiliteitsproblemen."

Brussel-Stad heeft de petitie ook al onder ogen gekregen. "Er lopen momenteel nog studies naar nieuwe projecten om het leven van de bewoners van de Noordwijk te verbeteren. En we weten dat er een sterk tekort aan schoolplaatsen is. Het is al beslist dat twee nieuwe basisscholen in de buurt van Heizel gebouwd zullen worden. Er zijn al budgetten goedgekeurd. In totaal gaat het om meer dan 1.500 plaatsen tegen 2018", zegt Brussels schepen Philippe Close (PS). De scholen moeten er komen op de site 'Tuinbouwers-Donderberg' en aan de Vuurkruisenlaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni