Petitie voor volkscafés aan Vrijheidsplein

© google

Meer dan 500 mensen tekenden inmiddels de online petitie voor het behoud van twee volkscafés aan het Vrijheidsplein. Multinational AB InBev wil beide cafés vervangen door een grote brasserie.

Daarvoor moet Ab InBev de muur tussen cafés Le Liberty en Daric slopen. De initiatiefnemers van de petitie wijzen erop dat het hier om historisch beschermde percelen gaat en vragen de Stad Brussel de vergunning te weigeren.

Het café Liberty zou vanaf 30 september de deuren moeten sluiten, Daric in november. AB InBev is nu hoofdhuurder van de handelspanden op de benedenverdieping die eigendom zijn van de Stad Brussel en wil de handelshuurcontracten met de huidige uitbaters van Le Liberty en Daric niet vernieuwen.

De petitie 'Sauvons les bistrots populaires de la place de la Liberté à Bruxelles' staat nu drie dagen online en gaat uit van de buurtbewoners van de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Sneeuw-wijk, ambtenaren die in de buurt werken en lokale handelaars. In reacties op de petitie laten ondertekenaars weten dat de volkscafés mee de sfeer van de wijk bepalen, dat de uitbaters sympathiek zijn en dat het horeca-aanbod in Brussel divers moet blijven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?