Picnic The Streets: 'PS en MR schizofreen over centrale lanen'

© brusselnieuws.be
09/09/2013
Actiegroep Picnic The Streets hekelt de onduidelijk communicatie van de Stad Brussel over de heraanleg van de Centrale Lanen. Schepen Marion Lemesre (MR) kondigde eerder aan dat een heraangelegd Beursplein er niet voor 2018 zou komen. De groep plant nieuwe acties.

Burgemeester Thielemans (PS) houdt vol dat de werken aan de centrale lanen in 2015 van start zullen gaan. Afgelopen week preciseerde de schepen echter dat de werken zouden beginnen aan het De Brouckèreplein en dat een heraangelegd, en dus autovrij of autoluw, Beursplein er niet vóór 2018 zou komen.

Picnic The Streets hekelt nu "de gebrekkige manier van communiceren en de leugenachtige aankondigingspolitiek". "Dit is een slag in het gezicht van de duizenden mensen die in de zomer van 2012 en 2013 deelnamen aan een protestpicknick om een autovrij Beursplein te eisen", klinkt het in een mededeling.

De uitspraken van Lemesre zijn volgens de groep "een zoveelste uiting van de schizofrenie binnen de PS-MR-meerderheid", klinkt het. "De Brusselaar weet niet wat hij aan deze meerderheid heeft. Opzienbarende aankondigingen van de ene schepen worden enkele weken later teniet gedaan door een andere schepen."

Op 13 september organiseert Picnic The Streets een fietstocht door Brussel langs zwarte mobiliteitspunten. Zondag 15 september volgen dan twee picknicks, aan de Ninoofsepoort en op de Elsensesteenweg. Door de uitspraken van Lemesre is de groep "meer dan ooit bereid om terug te keren naar het Beursplein". Nieuwe acties worden voorbereid, klinkt het.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni