Pilotenstaking SAS: op donderdag opnieuw vluchten geschrapt

© www.hva.nl

De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS schrapt donderdag nog eens minstens 280 vluchten. De pilotenstaking bij de maatschappij is dan aan haar zevende dag toe. Woensdag hervatte een bemiddelaar de gesprekken met directie en bonden.

De pilotenvakbonden van SAS, die ongeveer 1.500 piloten vertegenwoordigen, vragen een compensatie voor salarisverlagingen en andere toegevingen die ze hebben gedaan toen het bedrijf in 2012 in financiële problemen verkeerde. Daarnaast vragen ze meer voorspelbare werkregelingen.

Toen onderhandelingen met de directie vrijdag afsprongen, legden de piloten het werk neer. De directie wijst erop dat de eisen van de piloten - zoals 13 procent meer loon - de kosten de hoogte injagen, wat op termijn de competitiviteit van de maatschappij in gevaar zou brengen.

Sinds de start van de staking moest SAS al meer dan 3.500 vluchten schrappen. Zowat 350.000 passagiers werden getroffen. Ook SAS-vluchten van en naar Brussels Airport werden de voorbije dagen geannuleerd

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?