Plantentuin Meise haalde in 2021 recordaantal bezoekers

© Saskia Vanderstichele
| Plantentuin Meise

De Plantentuin in Meise heeft in 2021 227.689 bezoekers over de vloer gekregen en verbreekt daarmee een record. Volgens de organisatie is het recordaantal bezoekers te verklaren door de behoefte van mensen om tijdens de coronacrisis contact te maken met de natuur, maar ook door vernieuwingen die uitgevoerd werden in het kader van het masterplan van de Plantentuin.

Zo nam de Plantentuin in 2021 twee nieuwe onthaalgebouwen in gebruik, met daarin onder andere een toeristisch infopunt en een Tuinwinkel. Bezoekers konden in 2021 ook nieuwe tuinen ontdekken en in het begin van het jaar werd het eerste deel van een nieuw kassencomplex, de Groene Ark, in gebruik genomen, waar vorstgevoelige collectieplanten bewaard zullen worden.

Administrateur-generaal Steven Dessein is alvast opgetogen over het groeiende succes: "Dit is niet enkel het resultaat van de investeringen, maar ook van de niet-aflatende inzet van medewerkers en vrijwilligers. Samen werken ze dag in dag uit om in de Plantentuin aantrekkelijke activiteiten en evenementen te organiseren, zoals de traditionele WinterFloridylle waarvoor 27.000 tickets werden verkocht."

Jubileum in 2022

In 2022 bestaat de Plantentuin 225 jaar. De organisatie verwacht een aantal nieuwe projecten, waaronder een tentoonstelling Schatten op zolder, een make-over van de Kasteeltuin en de opening van de Eilandtuin voor het publiek. Ten slotte wordt het kassencomplex de Groene Ark volledig in gebruik genomen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?