Plantentuin Meise ontving vorig jaar recordaantal bezoekers

Lelies in de plantentuin van Meise Lelies in de plantentuin van Meise
© PhotoNews
| Lelies in de plantentuin van Meise.
© PhotoNews
| Lelies in de plantentuin van Meise.

De Plantentuin van Meise heeft nog nooit zo veel bezoekers over de vloer gekregen als in 2021. Dat blijkt woensdag uit het jaarverslag van de Plantentuin. Vorig jaar ontving de tuin 227.689 bezoekers, waarvan het merendeel uit Brussel, Vlaams-Brabant en Antwerpen kwamen.

"We zijn absoluut tevreden met dat cijfer", reageert directeur Steven Dessein. "Het toont dat de Plantentuin erg veel potentieel heeft om bezoekers een fijne dag te bezorgen. Publiekstrekkers zijn onder meer de reuzenwaterlelie, het plantenpaleis en het kasteel."

De bezoekerscijfers van de Plantentuin zitten al ruim tien jaar in de lift. Behalve tijdens het coronajaar 2020, toen een lichte daling werd opgetekend, is er jaar na jaar een stijgend aantal bezoekers. Volgens Dessein heeft dat te maken met de langetermijnvisie die de Plantentuin hanteert.

'Familievriendelijke inrichting'

Een tiental jaar geleden heeft de Plantentuin namelijk een grondige analyse doorgevoerd, die enkele pijnpunten voor de bezoekers blootlegde. Tuinen in het buitenland trokken toen twee tot drie keer meer bezoekers als die in Meise.

"Uit de analyse bleek dat de infrastructuur in buitenlandse tuinen veel beter was", vertelt directeur Dessein. "Dat hebben we door de jaren heen in Meise verbeterd. We hebben ook gefocust op het meer familievriendelijk inrichten van de tuin, zodat zowel jonge als oude bezoekers bij ons terechtkunnen."

Voor 2022 hoopt Dessein het minstens even goed te doen als in 2021. Om dat te verwezenlijken is het volgens de directeur belangrijk om een voldoende grote parking te bouwen en betere verbindingen met het openbaar vervoer te creƫren.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?