Poelaertplein krijgt permanent reuzenrad

© PhotoNews
| The Giant Wheel, het reuzenrad op het Poelaertplein, toeristische attractie met zicht op Brussel (archiefbeeld)

De gemeenteraad van de stad Brussel heeft maandag groen licht gegeven voor de komst van een permanent reuzenrad op het Poelaertplein. Er volgt nu een oproep tot kandidaturen.

In september 2019 streek voor het eerst een reuzenrad neer op het Poelaertplein. Sindsdien vonden verschillende testfases plaats en die werden als zeer positief ervaren, aldus het kabinet van schepen van Economische Zaken Fabian Maingain (Défi). De gemeenteraad gaf nu haar goedkeuring aan een permanent verblijf van de metershoge attractie die een uitzicht biedt over de hoofdstad.

"Het reuzenrad heeft meer dan zijn plaats in onze stad, want het zorgt voor de verbinding tussen de hoog- en de laagstad. En het zorgt ervoor dat alle Brusselaars de stad vanuit een ander perspectief kunnen ontdekken. Tijdens de relanceperiode in 2021 zal de attractie ook een toeristische meerwaarde betekenen", gelooft schepen Maingain.

Er wordt nu een oproep voor kandidaturen gelanceerd. Uitbaters hebben tot 28 februari 2021 om te solliciteren voor deze unieke standplaats. Na de selectie van een beheerder, zal deze nog een stedenbouwkundige vergunning moeten aanvragen om het reuzenrad te kunnen installeren op het Poelaertplein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?