Politie-acties jagen migranten uit Maximiliaanpark

© Bart Dewaele

Ook woensdag zijn er migranten aangehouden in het Maximilaanpark. Het gaat om 14 personen. Elke dag treft de politie minder mensen aan in het Maximiliaanpark, zegt politiewoordvoerder Ilse Van de keere. Sinds enkele weken voert de politie daar dagelijks identiteitscontroles uit.

Elke dag treft de politie minder migranten aan in het Maximiliaanpark, laat politiewoordvoerder Ilse Van de keere weten. Of dat te maken heeft met het toegenomen aantal politiecontroles, kan ze niet met zekerheid zeggen. Wel staan er elke dag veel migranten in de rij bij de Dienst Vreemdelingenzaken.

Bij een identiteitscontrole zijn woensdag opnieuw 14 migranten opgepakt in de omgeving van het Noordstation. Tussen 4 en 12 september heeft de politie in totaal 187 personen opgepakt, waarvan 138 volwassenen en 49 minderjarigen. Achtentachtig van hen belandden in een gesloten centrum. De afgelopen drie maanden heeft de politie 600 migranten gecontroleerd op geldige verblijfsvergunning. Honderdvijftien van hen werden in een gesloten centrum ondergebracht.

"Het doel van Francken is overduidelijk het park leegmaken," zegt Philippe Mercenier, een vrijwilliger op het terrein. "Precies zoals Hollande met het kamp in Calais heeft gedaan." Een aantal migranten zocht volgens hem een ander onderkomen voor de nacht. Mercenier noemt een voorbeeld van een iemand die een kamer heeft gevonden in Charleroi, en vermoedt dat enkele tientallen migranten ook zijn doorgereisd naar Frankrijk om te proberen de oversteek naar Engeland te maken.

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Opvangcentrum voor migranten breidt capaciteit uit

samenleving 1518526207

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook