Politie bereidt zich voor op illegaal waterpistoolgevecht

© Facebook
| De Facebookomslagfoto van het waterpistolengevecht.

De “Biggest watergun fight in Brussels” zou het moeten worden, zaterdag 31 augustus op het Beursplein. Alleen vroegen de initiatiefnemers tot nog toe geen toestemming aan de politie voor de organisatie van het evenement.

Op Facebook interesseren zich een kleine 4.000 waterratten om elkaar te lijf te gaan met waterpistolen. Het evenement zou volgende zaterdag plaatsvinden op het Beursplein, nadat een eerdere editie op 3 augustus werd uitgesteld.

Geen aanvraag

Wie alvast zijn waterpistool op zolder wil gaan zoeken wacht daar best nog even mee. Voorlopig is het evenement immers verboden. “De initiatiefnemers hebben nog altijd geen aanvraag bij ons ingediend,” vertelt Olivier Slosse, woordvoerder van de zone Brussel-Hoofdstad/Elsene aan BRUZZ. Toch is de politie waakzaam: “De kans bestaat dus dat er een heleboel mensen ongecontroleerd met water komen spelen, en dat wordt niet door iedereen geapprecieerd.”

Ook onze redactie slaagde er niet in de initiatiefnemers te contacteren. Slosse wacht nog steeds op een officiële aanvraag: “Anders zal er weinig tot niets worden getolereerd. De omgeving zal extra bewaakt worden.” Of dat met waterkanonnen zal zijn, werd niet gecommuniceerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?