Politie betrapt 35 feestvierders op lockdownparty tijdens oudejaar

© PhotoNews

In Elsene heeft de politie tijdens oudejaarsnacht een lockdownparty stilgelegd. Zo’n 35 feestvierders werden betrapt en kregen een proces-verbaal. Bij de huiszoeking trof de politie ook drugs aan.

“Na een klacht wegens geluidsoverlast vond op 1 januari 2021, rond 6 uur ’s ochtends, een tussenkomst plaats door een ploeg van de interventiebrigade van Elsene”, zegt een woordvoerder van de politie. “Na akkoord van de magistraat van wacht werd door de interventieploeg toegang verschaft tot een appartement gelegen in de Lensstraat in 1050 Brussel. Ter plaatste troffen de politiemensen een 35-tal personen aan die effectief een lockdownparty hielden. Iedereen werd geïdentificeerd en voor alle deelnemers werd een covid-proces-verbaal opgemaakt. Ook de organisator, een man van 27 jaar, werd geverbaliseerd.”

De politie trof tijdens de huiszoeking ook drugs aan. Het gaat om kleine hoeveelheden XTC, crack, cocaïne en poppers. Na tussenkomst van een drugshond werd zo’n 400 gram marihuana aangetroffen. De organisator werd ter beschikking gesteld van het parket van Brussel, dat den onderzoeksrechter vorderde voor de drugsfeiten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?