| De politie parkeert op een plaats waar dat niet mag; tussen twee rijstroken van de Emile Bockstaellaan.

Politie blijft foutparkeren aan Bockstael: 'Zullen personeel erop wijzen'

SD
21/02/2022

Er staan al maandenlang regelmatig politiewagens foutgeparkeerd tussen de twee rijstroken van de Emile Bockstaellaan in Laken. Dat meldt Brussels parlementslid Pepijn Kennis (Agora), die het foutparkeren heeft gedocumenteerd met foto's. De politiezone Brussel Hoofdstad Elsene bevestigt dat de praktijk niet aanvaardbaar is en meldt dat het personeel er attent op werd gemaakt.

De politiewagens, die soms met vier op de middenberm staan, “zijn in overtreding en belemmeren het zicht voor iedereen die afslaat, keert of een maneuver uitvoert,” schrijft parlementslid Kennis op Facebook. “Ik kan begrijpen dat de politie soms dringendere dingen te doen heeft, maar ze moet ook het goede voorbeeld geven. Dat er anderen dit slechte voorbeeld beginnen volgen, is ondertussen duidelijk.”

Volgens het parlementslid werd dit al verschillende keren gemeld bij de politie zelf, maar blijft het foutparkeren aanhouden. “De politie staat niet boven de wet, of het nu over geweld of over parkeren gaat. Genoeg is genoeg,” aldus Kennis nog.

Politiezone Brussel Hoofdstad Elsene geeft in een reactie toe dat dit niet kan. “We hebben een voorbeeldrol. Het personeel zal er attent op worden gemaakt. We gaan herhalen dat het niet kan,” zegt woordvoerster Ilse Van de keere.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni