Politie breekt betoging tegen coronamaatregelen af, één agent gewond

© Twitter

Zo’n vierhonderd betogers hebben zondagochtend aan de Financietoren tegen de ingrijpende en verwarrende coronamaatregelen betoogd. Tijdens de betoging werden de veiligheidsmaatregelen niet gerespecteerd, waardoor de politie de betoging beëindigde. Een agent raakte daarbij gewond, twee manifestanten werden bestuurlijk aangehouden.

Zo’n vierhonderd mensen verzamelde zondag om 13.00 uur om te betogen tegen de coronaregels, heel wat minder dan de 4.000 waar de organisatoren op hoopten. "Wij zijn geen ontkenners van deze ziekte,” klonk het bij een demonstrant. “Corona maakt wel degelijk slachtoffers. Maar wij vinden dat de maatregelen van de overheid niet in verhouding staan tot de omvang en de dreiging van de ziekte.”

De betoging liep uit de hand omdat de manifestanten de social distance niet respecteerden en geen mondmasker droegen. “Toen we de demonstranten op de regels wilden wijzen werd er agressief gereageerd,” zegt politiewoordvoerder Olivier Slosse. “We hebben de manifestatie dus moeten beëindigen. Een politieagent raakte daarbij lichtgewond en is afgevoerd naar het ziekenhuis. Alle amokmakers zijn geïdentificeerd en de nodige pv’s werden opgesteld. Tenslotte zijn er ook twee betogers bestuurlijk aangehouden.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?