Politiezone 5344: Evere, Schaarbeek en Sint-Joost-ten-Node

Politie Brussel Noord arresteert minderjarige verdachten van gewapende overval

© Belga
15/03/2021

De lokale politie van de zone Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) heeft vier minderjarigen opgepakt die verdacht worden van een gewapende overval op een kruidenierszaak, en een incident bij een politiecontrole waarbij een politievoertuig beschadigd was. De vier zijn ter beschikking gesteld van de afdeling Jeugd en Gezin van het Brussels parket. Dat meldt het Brusselse parket.

De overval op de kruidenierszaak langs de Leuvensesteenweg vond op 22 februari plaats. Vier overvallers bedreigden daarbij de uitbater met een vals pistool. Twee dagen later, op 24 februari, voerde de politie een controle uit naar aanleiding van een barbecue op de openbare weg. Het kwam tot een confrontatie met de aanwezigen en een politievoertuig raakte beschadigd.

Op basis van bewakingsbeelden van de overval op de kruidenierszaak konden vier personen ge√Įdentificeerd worden. Vorige vrijdag voerde de politie dan drie huiszoekingen uit in de Verbistwijk en pakte vier verdachten op. Die vier werden ter beschikking gesteld van de afdeling Jeugd en Gezin van het Brussels parket, dat hen liet voorleiden bij de jeugdrechter.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni