Politiezone Evere-Schaarbeek-Sint-Joost-ten-Node

| Politiezone Evere-Schaarbeek-Sint-Joost-ten-Node.

Politie Brussel Noord klist vermoedelijke drugdealer bij verkeerscontrole

© BRUZZ
06/04/2023

De lokale politie van de zone Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) heeft afgelopen maandag een voertuig gecontroleerd waarvan de bestuurder een vermoedelijke drugdealer bleek. De man had immers een aanzienlijke som cash geld en drugs op zak. Dat meldt het Brusselse parket donderdag.

Een politiepatrouille merkte het voertuig maandagochtend omstreeks 09.15 uur op in de Van Ysendyckstraat in Schaarbeek, omdat de bestuurder er een opvallende rijstijl op nahield. De agenten hielden de wagen tegen en stelden vast dat de bestuurder geen rijbewijs bij had en onder invloed was van verdovende middelen.

Bovendien had hij materiaal bij dat gebruikt kon worden voor drugsverkoop. De politie fouilleerde daarop de bestuurder, zijn passagier, en het voertuig met behulp van een drughond. De bestuurder bleek in het bezit van cannabis en een som van 500 euro, terwijl de passagier ook cannabis en 160 euro bij had. In de wagen trof de politie nog 20 cocaïnebolletjes aan.

De passagier werd na verhoor vrijgelaten, en de bestuurder werd ter beschikking gesteld van het parket. Dat besloot hem meteen te dagvaarden voor de correctionele rechtbank.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni